Direktlänk till inlägg 12 november 2017
Drygt 1 kg benfri märgpipa (eller nötbog)
2 L vatten
1 lök, klyftad
1 morot, delad
1,5 msk salt
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Koka upp vattnet med kryddorna, löken och moroten i en gryta.
Skölj köttet och lägg det i grytan.
Koka i ca 2- 2½ timmar, känn så köttet är mört.
Ta av grytan från värmen, ta upp köttet och låt vila ca 20 min.
Sila buljongen.
Gryta
Köttet
300 g. wokgrönsaker
1 L kokspad (Frys det andra)
2 dl grädde
6 msk majsstärkelse
portvinsgelé
japansk soya
Skär köttet i tärningar, ta bort allt fett.
Ha i grönsakerna i buljongen, koka ca 5 min.
Rör ut majsstärkelsen i grädden, rör ner det i buljongen.
Koka i 2-3 min.
Ha i gelé och lite soya.
Smaka av.
Servera med potatis, gelé och sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|