Direktlänk till inlägg 1 november 2017
Det ser kanske inte så aptitligt ut, men satan i gatan vad gott det var.
Gillar man ansjovis, Jansson, gubbaröra m.m då gillar man det här.
Det står i receptet att man ska trycka ansjovisen genom en trådsil, men det blev inget kvar i silen. Trodde kanske det. Tror inte jag gör det nästa gång för ansjovis är lätt att mosa ändå. Tror det går med en gaffel, eller bara mixa. Smöret måste dock vara mjukt.
75 g smör ( och inget annat)
1 125 g burk ansjovis minus spadet, men spar det till nästa Jansson. Går att frysa.
2 msk gräslök men funkar säkert med röd eller annan lök med.
Rör ihop detta o kyl till det blir bredbart. Vi åt både på finncrisp och levainbröd. Tänker också att det kan vara gott till en stekt firre eller en wienerschnitzel.
Prova det här! Ni blir inte besvikna.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|