Matsedeln

Direktlänk till inlägg 1 november 2017

Ansjovissmör

Av Neta - 1 november 2017 17:54

Det ser kanske inte så aptitligt ut, men satan i gatan vad gott det var.
Gillar man ansjovis, Jansson, gubbaröra m.m då gillar man det här.

Det står i receptet att man ska trycka ansjovisen genom en trådsil, men det blev inget kvar i silen. Trodde kanske det. Tror inte jag gör det nästa gång för ansjovis är lätt att mosa ändå. Tror det går med en gaffel, eller bara mixa. Smöret måste dock vara mjukt.

75 g smör ( och inget annat)
1 125 g burk ansjovis minus spadet, men spar det till nästa Jansson. Går att frysa.
2 msk gräslök men funkar säkert med röd eller annan lök med.

Rör ihop detta o kyl till det blir bredbart. Vi åt både på finncrisp och levainbröd. Tänker också att det kan vara gott till en stekt firre eller en wienerschnitzel.

Prova det här! Ni blir inte besvikna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards