Direktlänk till inlägg 20 september 2017
Mug cake har tjejerna gjort några ggr, finns nog lika många recept som bagare tror jag. C har gjort nån variant med kakao, jag tyckte den här lät god. Kanske för att ta reda på den där sista bananen som ligger och svartnar.
Lånad bild
Bananbröd i mugg
Tid att förbereda: 5 minuter
Total tid att göra: 8 minuter
1 mogen banan, mosad
1 ägg
1 msk mjölk
¼ tsk vaniljextrakt
1 msk smält kokosnötolja eller matolja
3 msk mjöl
3 msk farinsocker
? tsk bakpulver
Lite salt och kanel
Topping (valfritt)
Vispad grädde
1 msk krossade pekannötter
Skivor av banan
Florsocker
Ta en relativt stor mugg som fungerar att ha i mikron och mosa din banan i den. Tillsätt ägg, mjölk, vaniljextrakt, olja, mjöl, farinsocker, bakpulver, salt och kanel. Blanda ordentligt.
?Baka? ditt bröd i mikron i 2 till 3 minuter. (Du kan stoppa och kontrollera efter 90 sekunder eller efter 2 minuter)
Ditt bananbröd kommer att vara mycket varmt, så låt det svalna några minuter innan du äter.
Toppa med vispgrädde, pekannötter och skivad banan, om så önskas.
Bild från Land
Det här är väl betydligt enklare men så smart. Såg på Lands facebooksida.
För 4
Rosta 4 skiv formbröd
Bred med 2-4 msk smör
Blanda och strö på 1 tsk mald kanel, 2 msk socker och ½ tsk stött kardemumma.
Skär i remsor och ät!
Man ska nog breda de varma och ha kryddorna klara så dom hinner fastna i varmt smör.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|