Matsedeln

Direktlänk till inlägg 20 september 2017

När bullarna är slut i frysen

Av Neta - 20 september 2017 14:34

Mug cake har tjejerna gjort några ggr, finns nog lika många recept som bagare tror jag. C har gjort nån variant med kakao, jag tyckte den här lät god. Kanske för att ta reda på den där sista bananen som ligger och svartnar.

Lånad bild


Bananbröd i mugg
Tid att förbereda: 5 minuter
Total tid att göra: 8 minuter


1 mogen banan, mosad
1 ägg
1 msk mjölk
¼ tsk vaniljextrakt
1 msk smält kokosnötolja eller matolja
3 msk mjöl
3 msk farinsocker
? tsk bakpulver
Lite salt och kanel


Topping (valfritt)

Vispad grädde
1 msk krossade pekannötter
Skivor av banan
Florsocker

Ta en relativt stor mugg som fungerar att ha i mikron och mosa din banan i den. Tillsätt ägg, mjölk, vaniljextrakt, olja, mjöl, farinsocker, bakpulver, salt och kanel. Blanda ordentligt.
?Baka? ditt bröd i mikron i 2 till 3 minuter. (Du kan stoppa och kontrollera efter 90 sekunder eller efter 2 minuter)
Ditt bananbröd kommer att vara mycket varmt, så låt det svalna några minuter innan du äter.
Toppa med vispgrädde, pekannötter och skivad banan, om så önskas.

Bild från Land


Det här är väl betydligt enklare men så smart. Såg på Lands facebooksida.
För 4
Rosta 4 skiv formbröd
Bred med 2-4 msk smör

Blanda och strö på 1 tsk mald kanel, 2 msk socker och ½ tsk stött kardemumma.
Skär i remsor och ät!

Man ska nog breda de varma och ha kryddorna klara så dom hinner fastna i varmt smör.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards