Direktlänk till inlägg 2 september 2017
Ja inte tillsammans på tallriken, men efter varann funkar bra.
Fläskfile'gryta m färskost
1 fläskfile' a 600 g, funkar med annat färskt fläskkött som inte är så fett med.
150 g champinjoner
2 paprikor ex gul och röd
1 ask färskost, ex philadelphia paprika
2.5 dl grädde
2 msk tomatpure'
2 msk ox eller köttfond
1 msk smör till stekning
Skär fläskfilen i cm tjocka skivor, bryn i en gryta.
Fräs skivade champinjoner och paprika tillsammans med köttet.
Rör först i tomatpuren, häll sedan i grädde, fond och färskost. Låt allt koka ihop, smaka av med salt och peppar.
Smulpaj i glas med hallon
6 personer
Pajsmulor:
125 g smör
1 dl strösocker eller rörsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
250 g kesella vanilj
1 dl lemon curd
250 g hallon
Garnering:
hallon
ev citronmeliss
Sätt ugnen på 175°.
Pajsmulor:
Dela matfettet i tärningar.
Blanda det med övriga ingredienser i en bunke.
Låt vila övertäckt i frysen, ca 30 minuter.
Fördela smulorna i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen, 12?15 minuter. Vänd smulorna efter halva tiden. Ta ut och låt dem svalna.
Blanda kesella och lemon curd.
Placera lite pajsmulor i botten på serveringsglasen.
Varva hallon, kesellablandning och smulor i glasen.
Avsluta med hallon och strö över lite smulor.
Garnera med ev citronmelissblad och servera.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 | 23 | 24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
||||
|