Matsedeln

Direktlänk till inlägg 2 september 2017

Fläskfile' o hallon

Av Neta - 2 september 2017 16:52

Ja inte tillsammans på tallriken, men efter varann funkar bra.

Fläskfile'gryta m färskost

1 fläskfile' a 600 g, funkar med annat färskt fläskkött som inte är så fett med.
150 g champinjoner
2 paprikor ex gul och röd
1 ask färskost, ex philadelphia paprika
2.5 dl grädde
2 msk tomatpure'
2 msk ox eller köttfond
1 msk smör till stekning

Skär fläskfilen i cm tjocka skivor, bryn i en gryta.
Fräs skivade champinjoner och paprika tillsammans med köttet.
Rör först i tomatpuren, häll sedan i grädde, fond och färskost. Låt allt koka ihop, smaka av med salt och peppar.

Smulpaj i glas med hallon

6 personer

Pajsmulor:
125 g smör
1 dl strösocker eller rörsocker
2 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
250 g kesella vanilj
1 dl lemon curd
250 g hallon

Garnering:
hallon
ev citronmeliss

Sätt ugnen på 175°.
Pajsmulor:
Dela matfettet i tärningar.
Blanda det med övriga ingredienser i en bunke.
Låt vila övertäckt i frysen, ca 30 minuter.
Fördela smulorna i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen, 12?15 minuter. Vänd smulorna efter halva tiden. Ta ut och låt dem svalna.
Blanda kesella och lemon curd.
Placera lite pajsmulor i botten på serveringsglasen.
Varva hallon, kesellablandning och smulor i glasen.
Avsluta med hallon och strö över lite smulor.
Garnera med ev citronmelissblad och servera.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards