Matsedeln

Direktlänk till inlägg 11 februari 2016

Falukorvsgrytan

Av Neta - 11 februari 2016 00:30

Ibland gör man något nytt som bara blir så himla gott. Hittade det här receptet på nätet och beslöt mig för att prova. Grytor "alltiett" är ju så himla bekvämt och idag hade jag dessutom skärhjälp av dotra. Annars har jag ju i perioder svårt med det.
Receptet finns i veckans matsedel, men vi silade inte av buljongen utan rörde i mjölet i grädden och rörde i det. Hade i sockerärtorna då med. Kokade upp och stängde av värmen. Rörde då och då och efter ca 3 min tog jag bort kastrullen från värmen och rörde i pepparroten (lite mer än det stod i receptet) och smakade av med salt och "4peppar"

Satanigatan så gott! Varför har jag inte använt pepparrot så här förut? Kryddgrönt tyckte vi inte heller att vi behövde, det fixade broccolin. Körde en hel 250-grammare, stammen från början och buketterna med den andra svängen. Koktiderna var perfekta.
Prova det här om ni gillar grytor, korv och pepparrot!
Severade med lite miniplommontomater och senap.

 
 
Ingen bild

Carina

11 februari 2016 00:43

Det där ska jag prova! Låter kanongott och passar mina gamla föräldrar som snart kommer upp. Bra att ha den klar för uppvärmning bara då vi kommer från flyget.

Neta

11 februari 2016 14:05

Hälsa så gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards