Matsedeln

Direktlänk till inlägg 9 december 2014

Hur galet är inte detta?

Av Neta - 9 december 2014 23:34

Göra Jansson på strips? Ja men varför inte? Kanske inte på jul o påsk, men om man blir sugen annars eller då det inte finns "gammal" potatis. Använd dom smalaste du hittar.

Det låter så galet så jag måste bara prova. Man kan ta stripsen direkt från frysen men då tror jag att man ska hetta upp grädde och ansjovisspad innan man häller över det, då sätter man ju igång processen innan den kommer i ugnen med. Om man har nån familjemedlem som gillar smaken men inte konsistensen så hackar man även i ansjovisen innan man hettar upp det. Den löser upp sig då och du får bara smaken kvar. OBS att det inte ska koka, bara bli hett isf. Har förstått att många gör jansson på bara spadet. Skulle aldrig komma på den tanken.

Hittade det i den här bloggen.

Där fanns många andra gobitar också.


1 påse (1 kg) med smala pommes strips
1 gul lök
2 burkar med ansjovis ( cirka 250 gram )
4-5dl vispgrädde
salt och peppar
några klickar smör
ströbröd


Ställ ugnen på 200-225 grader.

Använd en stor ugnsform till gratängen.
Smöra formen och varva strips, lök och lite grovstrimlad ansjovis.  

Häll på grädde och ansjovisspad , det ska täcka stripsen – men se till att formen är tillräckligt hög så att det inte bubblar över i ugnen.

Fördela ut några msk smör på toppen av gratängen och strö över lite ströbröd så att det täcker potatisen.
Grädda den tills potatisen  är mjuk, och att gratängen känns krämig ( cirka 1 timme )

Börjar gratängen få för mkt färg under tiden så lägg över lite grillfolie.


Provar ni innan mig så skriv vad ni tycker.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards