Direktlänk till inlägg 16 juni 2013
Kakan som med fördel görs i pajform om man inte som jag har en sån med upphöjd pajkant och fördjupning, är vansinnigt god, och med sommarens färska bär är den perfekt till midsommar.
Tiaratårta
2 ägg
1 dl socker
½ dl finhackad sötmandel
1 tsk bakpulver
1 ¼ dl vetemjöl
flagad mandel till formen
1 klick fast fett
Fyllning:
1 brk konserverade päron
1 pkt glass
1-2 dl chokladsås
eller
grädde eller vaniljvisp isf glass
färska jordgubbar, nektariner, blåbär, hallon....isf konserverad frukt och chokladsås
Sätt ugnen på 150 gr
Vispa ägg o socker pösigt
Blanda mandel, bakpulver o mjöl och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Smöra formen med fast fett.
Strö i mandeln
Häll i smeten o grädda mitt i ugnen i 25 min
Stjälp upp kakan o dekorera med skurna päron, glass o chokladsås precis innan servering.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 | 28 | 29 |
30 | |||
|