Matsedeln

Direktlänk till inlägg 24 april 2013

Övervikt och fördomar

Av Neta - 24 april 2013 18:20

Läser några bloggar bl.a Ensamma mamman Johannas, hon är hop med Stekarjanne han som först blev hop med nån tjej från Västervik??? Tror det var därifrån och sen figurarade han i nån misshandelshistoria har jag för mig.

Tycker det har varit kul o gå in och läsa där då och då, hon är lätt fanatisk vad gäller träning och Lchf men det har jag inte brytt mig om förrän idag. Läs hennes motsägelsefulla kommentar:


"Jag bryr mig inte vad andra stoppar i sig, men jag blir ibland mörkrädd när man står tex i en kö till buffe och det är många som vräker på tallriken så det väller över kakor och godsaker, helst 5 brödskivor också. Dessutom kraftigt farligt övervikt, Hjälp det gör ont i hela mitt hjärta…….. Ibland vill man bara ruska om men allt handlar om en själv. Varför kan man inte smaka och ta lite lagom när det är tex en buffe? Jag har aldrig förstått det hemska frosseriet och det ser ut som dom äter ihjäl sig….:/"

Hon bryr sig inte alls va?    

Herregud människa väx upp! Vissa tycks ju tro att ser man en överviktig så är det helt ok och häckla hejvilt. Vad vet hon om vanligt folk, för mig och många andra är det iaf så att är jag nånstans där jag kan äta buffé då är jag ute på galej. Då är det fest och tillåtet att frossa lite. Hemma däremot är jag mer strikt, måste ju det nu när den enda träning jag får är i vattengympan.


När jag inte gick ner trots op fick jag ganska bra hjälp av en dietist och gick också ner ett par Johannor då skulle jag tro. Då fick jag lära mig det här.


Hoppa aldrig över frukosten, ät gärna yoghurt eller fil med bär, en smörgås med magert pålägg och drick något varmt. På helgen kan du lägga till ägg och juice om den är färskpressad.


Ät 6 mål om dan inkl frukosten, 3 av dom målen ska vara mellanmål och 2 av mellanmålen ska bestå av frukt eller bär.


Ät lunch och middag efter tallriksmetoden och drick vatten till måltiderna.


Låt det aldrig gå mer än 3 timmar mellan intagen.


Unna dig max 2 glas vin i veckan och kanske "lite extra" på helgerna eller om det är fest.


Försöker nog det nu också. Vanlig mat och inga skumma dieter som GI eller LCHF som ju skadar på sikt. Dessutom tror jag frisk luft har en god inverkan. Jag går inte ner men känner inte att jag måste det heller, jag går iaf inte upp och det är på något sätt huvudsaken. Störs folk av mig får det väl vara då.


Ja det om detta, dotra är hemma.


  Igår kom hon hem med det här goungen. Dom har öppnat ett nytt sushiställe bredvid hennes jobb och igår hade dom erbjudande om 10-bitars för 69 kr. Som vi frossade, ja inte i 10 bitar men ändå. Var väl någon med en fisk som smakade strömming jag ratade men annars glufsade vi i oss och firade att vi nått ett delmål på ett gemensamt projekt.


    Hon hittade räkor och surdegsbröd i frysen, vi bestämde oss för att grilla brödskivorna och göra en räkmacka till lunch. Gillar det men på båtarna och krogarna här i stan är det så himla mkt majjo på dom och det fixar inte jag. Den här bredde jag med citronmjjo och limmade tunt på äggskivorna. Lite gurka och en rädisa i nypan var gott till.

Är räkor kvar så vi tog fram varsin fiskbit och ska göra en ratatouillebaserad fisk o räkgryta ikväll. Hade tänkt texmexfalu men den kan ju vänta. Ska blogga om fiskgrytan i morgon.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards