Direktlänk till inlägg 21 januari 2013
Skala och tärna potatis och palsternackor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och kör med elvispens degkrokar direkt ner i kastrullen.
Rör ner matfettet, mjölken och kryddorna - använd inte elvispen för länge för då finns det risk att moset blir segt.
Lägg det varma moset i en gratängform.
Under tiden rotsakerna kokar kan du göra tomatsåsen.
Fräs löken och de grovrivna morötterna i olja i en kastrull.
Häll i krossade tomater och tomatpuré och låt det koka ihop med buljongtärningen, vitlöken och kryddorna några minuter.
Häll tomatsåsen över moset och toppa det hela med ost.
Gratinera det i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter, eller till osten har fått färg.
Servera med en grönsallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|