Matsedeln

Direktlänk till inlägg 21 januari 2013

Vegetarisk gratäng

Av Neta - 21 januari 2013 10:32

Vegetarisk gratäng

 

 

  • Potatis- och palsternacksmos:
  • 1 kg potatis av fastare sort
  • 2 palsternackor
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl standardmjölk, 3 %
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • riven muskotnöt
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 2 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 msk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl riven ost

Skala och tärna potatis och palsternackor och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

Häll av vattnet och kör med elvispens degkrokar direkt ner i kastrullen.

Rör ner matfettet, mjölken och kryddorna - använd inte elvispen för länge för då finns det risk att moset blir segt.

Lägg det varma moset i en gratängform.

Under tiden rotsakerna kokar kan du göra tomatsåsen.

Fräs löken och de grovrivna morötterna i olja i en kastrull.

Häll i krossade tomater och tomatpuré och låt det koka ihop med buljongtärningen, vitlöken och kryddorna några minuter.

Häll tomatsåsen över moset och toppa det hela med ost.

Gratinera det i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter, eller till osten har fått färg.

Servera med en grönsallad.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards